ŠPORT

Diecézne výstupy mladých (2x ročne)

Diecézny výstup mladých je jednodňová akcia, ktorej cieľom je spolu s mladými Spišskej diecézy vystúpiť na ten-ktorý štít, pleso, či chatu. Je to jedna z mála akcií, ktorá sa koná za bránami nášho Centra Premeny vo Važci. Naším zámerom je totiž vyjsť aj k tým mladým, ktorí nenavštevujú DAŠku, Spišnet, či iné z našich akcií, ktoré organizujeme „doma“ a ponúknuť im možnosť viac spoznať nás a naše aktivity. Pre mnohých mladých je to naopak možnosť stretnúť sa s tými, ktorých spoznali v našom centre. Súčasťou výstupu je aj slávenie svätej omše, často s krásnym výhľadom na krajinu, ktorú nám Boh zveril. Spolu tak nielen obdivujeme krásu prírody, ale oslavujeme aj jej Tvorcu.


Futsalový/florbalový turnaj (1x ročne)

Každoročne pripravujeme Diecézne kolo futsalového, prípadne florbalového turnaja, ktorého víťaz postupuje na celoslovenské finále. Prihlásiť sa môže tím z ktorejkoľvek farnosti Spišskej diecézy za splnenia podmienok, ktoré bývajú zverejnené pred samotným turnajom. Diecézne kolo turnaja zvykne prebiehať v októbri/novembri. V roku 2022 vyhrali putovný pohár predsedu KBS v futsalovom turnaji reprezentanti Spišskej diecézy – farnosť Lendak. V roku 2023 sa tím florbalistov z Liesku umiestnil na treťom mieste.


Volejbalový turnaj

Hoci bola tradícia organizovania volejbalového turnaja v našej diecéze na pár rokov prerušená, radi by sme ju obnovili. Aj takýmto spôsobom chceme povzbudiť mladých ľudí k vytváraniu nových priateľstiev a vzájomnej spolupráce.

KOMISIA PRE MLÁDEŽ V SPIŠSKEJ DIECÉZE je mládežnícka organizácia zriadená Rímskokatolíckou cirkvou, biskupstvom Spišské Podhradie. V súčastnosti koordinuje a vyvíja činnosť v troch regiónoch - Spiš, Liptov, Orava.
OCHRANA OSOBNÝCH ÚDAJOV:
Kontaktná osoba
Konferencia biskupov Slovenska,
Kapitulská 11, Bratislava,
IČO: 00684325,
DIČ: 2020804841,
email: dpo@kbs.sk,
https://gdpr.kbs.sk
PODPORTE EVANJELIZÁCIU
Iba vďaka Tebe môžeme fungovať. Neváhaj a pripoj sa k nám aj Ty. Ak Ti to tvoja finančná situácia dovoľuje, obraciame sa na Teba s prosbou o pomoc. Tvoja pomoc môže byť naozaj rôzna, preto si pozri ako nás môžeš podporiť. Ďakujeme!
© 2023 komisia.sk. Všetky práva vyhradené.